Bahan A:
500 g cheese cream
1 tin susu pekat ( saiz yang kecil 300g)
1 sudu besar jus lemon
1 sudu besar gelatin yang dibancuh dengan sedikit air panas dan dikacau hingga larut.
Semua bahan ini dipukul dengan hand mixer hingga kembang dan nampak creamy..
Bahan B:
100 g biskut marie or tiger dihancurkan
100g butter dicairkan.
Cara:
1. Biskut dan butter digaul rata..dan masukkan dalam loyang dan tekan/mampatkan dengan tangan or belakang gelas. Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam.
2. Selepas 1 jam keluarkan daripada peti sejuk dan tuang bahan A yang telah dipukul kembang ke atasnya.
3. Ratakan dan sejukkan dalam peti sejuk 2-3 jam.
4. Bila dah sejuk..hias dengan buah-buahan seperti strawbery ke..peach ke..nanas ke..
5. Pas tu...boleh le makan....
Jangan tak cuba tau....sedappppppppppppp...
sedap
ReplyDelete